18.11.08

Obama'ya açık mektup

Türkiye'deki ABD karşıtlığı nasıl biter? İşte Washington Enstitüsü Türkiye programı Direktörü Doktor Soner Çağaptay'ın Newsweek'te yayımlanan mektubu.ABD'nin seçilmiş Başkanı Barack Obama ekonomik krizden, Irak'a hayli sorunlu bir gündem devralacak. Yeni başkanın önündeki en zorlu görevse, ülkesinin dünyadaki bozulan imajını düzeltmek olacak. Bu açıdan ABD'den en çok nefret eden ülkelerin başında gelen Türkiye ile ilişkiler büyük önem rtaşıyor. Washington Enstitüsü Türkiye programı Direktörü Doktor Soner Çağaptay, bu maksatla Obama'ya açık mektup yolladı ve bazı tavsiyelerde bulundu. Newsweek dergisinin uluslararası baskısında yayımlanan bu mektup, bu hafta Newsweek Türkiye'de de yer aldı. İşte Çağaptay'ın önerileri.


Çağaptay'ın Obama'ya yazdığı mektup ABD'nin Türkiye'deki imajıyla ilgili tespitlerle başlıyor.
 
Türkiye'nin anket sıralamalarında dünyadaki en Amerikan karşıtı ülke olduğuna dikkat çeken Çağaptay, bu olumsuz tablodan büyük payı AK Parti iktidarına çıkarıyor. AK Parti'nin, kendi popülaritesini arttırmak için Amerikan karşıtı bir söylem benimsediğini aktarıyor.

Türkiye'nin Amerikan politikaları açısından arz ettiği önemi bir kez daha vurgulayan Çağaptay, Türkiye'deki Amerikan karşıtlığıyla başa çıkmak için bir dizi öneride bulunuyor.
 

Hiç yorum yok: